Blåbær cheesecake opskrift

Blåbær Cheesecake med kant

En frisk og lækker cheesecake med blåbær

Den findes i mange versioner, af den kære cheesecake, og den er utrolig populær. Her får du opskriften på en helt perfekt balanceret blåbær cheesecake med et syrlige tvist.

Sådan laver du blåbær cheesecake

12 personer         4½ time

Ingredienser

  • 12 kiks (gerne med fuldkornshvede)
  • 6 spsk. smeltet smør
  • 2 spsk. + 3,5 dl sukker
  • 680 g flødeost
  • 200 g fedtfattig græsk youghurt
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. revet citronskal (usprøjtet)
  • 3 æg
  • 1,8 dl blåbær
  • 0,6 dl hvedemel

Ingredienser til topping

  • 2,5 dl jordbær uden stilk
  • 1, 2 dl blåbær
  • 1,2 dl hindbær
  • 1 spsk. hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 180 grader.
  2. Knus kiksene.
  3. Tilsæt smør og 2 spsk. sukker og rør til al kiksen er blød.
  4. Pres dejen ned i bunden og op langs siderne i en springform, så den bliver en skål.
  5. Slå flødeost og græsk yoghurt sammen i en stor skål.
  6. Slå det resterende sukker, citronsaft og citronskal sammen med.
  7. Tilsæt æg og slå fyldet sammen, til det er en jævn masse.
  8. Skyl blåbærrene til fyldet og læg dem i en lille skål.
  9. Drys en spsk. mel over dem.
  10. Kom bærrene og det resterende mel i flødeostefyldet og hæld det hele i bunden i formen.
  11. Bag kagen i 1 time eller ind til den er gyldenbryn rundt i kanten.
  12. Lad kagen afkøle i formen på en rist og kør en kniv forsigtigt rundt inde i formens kant ned langs med kagen, så den senere slipper lettere.
  13. Kagen skal stå og køle af ca. 1 time ved stuetemperatur og derefter i køleskabet i 3 timer.
  14. Del jordbær i kvarte, bland dem sammen med de resterende blåbær og hindbærrene og læg alle bærrene som flot topping på kagen.
  15. Smelt hindbærmarmeladen i mikroovnen og hæld den ud over bærrene på kagen.

Til sidst kan du fjerne springformen, og kagen er klar til at blive serveret. Velbekomme!

Her kan du se mange flere lækre kager og desserter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*